10 продуктів, які можна вживати після закінчення терміну придатності

10 продуктів, які можна вживати після закінчення терміну придатності

Продукти вийшов терміном придатності прийнято відразу викидати, і це не позбавлено сенсу. Більшість з них тут же псуються і можуть завдати шкоди здоров’ю. Але не всі. Як мінімум 10 товарів можуть пролежати в твоєму холодильнику довше вказаного терміну, залишаючись свіжою.

За словами дієтолога Джудіт Еванс, з-за того, що люди занадто одержимі свіжістю, щорічно викидається 7,3 млн придатних продуктів, термін придатності на етикетці яких підійшов до кінця. Але завдяки сучасним упаковок і правильному зберіганню багато з них залишаються свіжими набагато довше, ніж вказує виробник. Джудіт Еванс називає 10 таких:

1. Знежирене молоко буде свіжим до 5 днів після закінчення строку зберігання, якщо залишиться невідкритим. Чим воно менш жирне, тим довше простоїть. Але попадання повітря в упаковку прискорить процес скисання.

2. М’які сорти сиру, такі як Камамбер, в не розпакованому вигляді не псуються тиждень після закінчення заявленого придатності.

3. Хліб в нарізаному вигляді може бути придатний тиждень і навіть довше. Але не варто класти його в холодильник в надії ще продовжити термін зберігання.

4. Яловичину можна їсти і після зазначеного виробником строку, якщо зберігати її у вакуумній упаковці. Без неї при температурі -1 – -5 Зі м’ясо зберігається близько 2 тижнів.

5. Вершкове масло можна їсти, не побоюючись, ще кілька тижнів по закінченню строку. Але тільки, якщо воно лежить в холодильнику. При кімнатній температурі масло зіпсується куди раніше.

6. Яйця залишаються свіжими пару місяців навіть при кімнатній температурі з-за своєї шкаралупи. Як правило, їх можна вживати і через 2-3 тижні після закінчення терміну придатності. Головне перевірити свіжість, поклавши яйця у воду: зіпсовані спливуть.

7. Твердий сир, наприклад, Чеддер, буде придатним ще 1,5 місяця після дати на упаковці. Якщо на ньому з’явиться цвіль, її можна зрізати.

8. Варення в скляній банці може стояти довго: до року після дати на упаковці. Як і з сиром, цвіль можна прибрати і спокійно їсти продукт.

9. Консервовані овочі в належних умовах будуть свіжими ще рік після дати на етикетці.

10. Бакалію (чай, борошно, спеції, крупи) можна зберігати на 2 роки довше. Головна умова – у сухому темному місці.

Якщо перед вживанням продукту переконатися, що колір, смак і запах не змінилися, то його сміливо можна їсти. А що найдовше зберігається на твоїй кухні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code