
5 найбільш незвично забарвлених овочів і фруктів
Всі ми звикли, що помідори – червоні, моркву – помаранчева. Але в природі все не так однозначно і просто. І, здавалося б, звичайні овочі та фрукти, можуть бути самих хитромудрих забарвлень. Представляємо твоїй увазі список найбільш незвично-забарвлених продуктів.
1. Здавалося б, що може бути незвичайного у звичайної картоплі. Але в нашому списку вона виявилася найбільш оригінальною, адже зустрічається картопля синьо-фіолетового кольору. Синій колір картоплі зберігається і при варінні.

2. На продуктових прилавках ми бачимо помаранчеву моркву, тому вельми незвично зустрічати сорти моркви білого, бурого і фіолетового кольору.

3. Виявляється, кавуни не завжди червоні всередині і зелені зовні. Існують сорти кавунів з м’якоттю жовтого кольору і зовні жовті. На смак вони менш солодкі, ніж червоні, але в них помітно менше кісточок.

4. Ми звикли, що кольорова капуста зазвичай білого кольору. Проте є такий сорт цвітної капусти, який цілком виправдовує її назву, адже має фіолетовий і блідо-оранжевий колір. Ця капуста не поступається своєю блідою родичці за змістом каротину.

5. Помідор, що в перекладі означає «золоте яблуко», зазвичай буває червоного, бурого, рожевого або жовтого кольору. Але зустрічаються помідори і чорного кольору. Їх забарвлення буває більш або менш інтенсивною, але трапляються і справжні готичні екземпляри.

No Comment