
Алкоголь ослаблює опірність інфекціям
Рясні узливання виводять з ладу імунну систему, “вимикаючи” цитокіни – білки, життєво важливі для відбиття атак вірусів і бактерій. Тести на мишах показали, що ці білки не приходили в робочий стан протягом 24 годин після дози спирту.
Миші, яким у воду підмішували етанол, не могли виробляти цитокіни, які відповідають за запалення. У той же час, в їх крові підвищувався вміст інтерлейкіну-10 (IL-10), який гальмує імунну систему.
IL-10 стримує запалення, запобігаючи перевантаження імунної системи, що, з одного боку, дозволяє уникнути шкідливого організму надмірного запалення, а з іншого – знижує стійкість до інфекцій.
Учені, що проводили експеримент, хотіли переконатися в тому, що результати, отримані раніше на ізольованих клітинах, можна відтворити на живих істотах.
No Comment