
Банан набагато корисніше, ніж вважалося раніше
Деякі вважають банан набагато менш корисним, ніж інші плоди, такі як мандарини або апельсини. Проте не все так однозначно. Поряд із 75% води м’якоть банана в сирому вигляді містить до 15%-25% цукрів, крохмаль, білок, клітковину, також 0,3%-0,6% ефірних масел, яблучну кислоту, ферменти, пектинові речовини, солі калію, аскорбінову кислоту, вітаміни В2, РР, Е і провітамін А.
Завдяки вмісту в м’якоті банана фізіологічно активних речовин (катехоламінів), плоди банана широко використовують в якості дієтичного продукту при запальних ураженнях слизових оболонок рота, діатезних кровотечах, виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки і при бактеріальної дизентерії.
Банани рекомендують хворим на цукровий діабет. Їм показані не тільки зрілі, але і нестиглі плоди і відвари з банана. Відзначені позитивні результати при призначенні бананів хворим атеросклерозом і гіпертонічною хворобою в розвантажувальні дні.
Ефективні плоди бананів при деяких захворюваннях печінки і нирок, а також як заспокійливий і протисудомний засіб.
No Comment