Банан набагато корисніше, ніж вважалося раніше

Банан набагато корисніше, ніж вважалося раніше

Деякі вважають банан набагато менш корисним, ніж інші плоди, такі як мандарини або апельсини. Проте не все так однозначно. Поряд із 75% води м’якоть банана в сирому вигляді містить до 15%-25% цукрів, крохмаль, білок, клітковину, також 0,3%-0,6% ефірних масел, яблучну кислоту, ферменти, пектинові речовини, солі калію, аскорбінову кислоту, вітаміни В2, РР, Е і провітамін А.

Завдяки вмісту в м’якоті банана фізіологічно активних речовин (катехоламінів), плоди банана широко використовують в якості дієтичного продукту при запальних ураженнях слизових оболонок рота, діатезних кровотечах, виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки і при бактеріальної дизентерії.

Банани рекомендують хворим на цукровий діабет. Їм показані не тільки зрілі, але і нестиглі плоди і відвари з банана. Відзначені позитивні результати при призначенні бананів хворим атеросклерозом і гіпертонічною хворобою в розвантажувальні дні.

Ефективні плоди бананів при деяких захворюваннях печінки і нирок, а також як заспокійливий і протисудомний засіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code