
Болі в суглобах пов’язані з харчуванням
Симптоми артриту можна послабити, підкоригувавши раціон харчування, переконані британські медики.
У дослідженні взяли участь 82 пацієнта з діагнозом «остеоартрит». Фахівці встановили зв’язок між запаленням суглобів і раціоном харчування. З’ясувалося, що процес розвитку артриту можна сповільнити, а симптоми – послабити, щодня вживаючи в їжу чотири продукту харчування – яблука, авокадо, риб’ячого жиру і червоного вина.
Лікарі пояснюють, що в яблуках, авокадо і червоному вині містяться необхідні для уповільнення розвитку хвороби антиоксиданти, а в риб’ячому жирі міститься жирна кислота омега-3, ослабляющая симптоми. При цьому, такі продукти, як пшениця, жито, цукор, дріжджі, кофеїн, молочні продукти, цитрусові, томати, жирне м’ясо здатні посилювати симптоми хвороби.
No Comment