
Британські вчені “реабілітували” курячі яйця
Британські вчені “реабілітували” курячі яйця, які протягом останніх декількох років рекомендували є в помірних кількостях через передбачуваного змісту в них “поганого холестерину”.
У сучасній науці вважається, що “поганий холестерин” веде до відкладення жирових бляшок на внутрішніх стінках кровоносних судин, що може призвести до серцевих захворювань.
Однак у ході досліджень, результати яких опубліковані в останньому номері наукового журналу “Нутришн буллетин”, було встановлено, що в курячих яйцях фактично відсутній “поганий холестерин”.
В результаті змінена і попередня офіційна рекомендація уряду Великобританії, яка свідчила, що в тиждень людині слід їсти не більше трьох курячих яєць.
Відтепер, зазначає урядове Агентство з харчових стандартів Великобританії, є курячі яйця можна без обмежень, пов’язаних з “поганим холестерином”, хоча і в розумних кількостях.
No Comment