
Ці продукти негативно впливають на мозок, якщо їх вживати на сніданок
Їжа впливає на організм набагато сильніше, ніж багато людей звикли вважати. Представники науки з Австралії в ході проведення дослідження виявили зв’язок між ранковим прийомом їжі і розумовими функціями головного мозку.
Вчені вважають, що солодка і жирна їжа провокує деструктивні процеси в мозку. Достатньо чотирьох днів, щоб негативні зміни стали вираженими. До вищеперерахованої шкідливої їжі вчені відносять солодкі мюслі, млинці, сирники, хлібобулочні вироби.
Якщо вранці регулярно вживати жирну і солодку їжу, у людей може суттєво погіршитися здатність обробляти і запам’ятовувати інформацію.
Вчені пояснюють негативну тенденцію коливанням рівня глюкози в крові, який різко зростає після вживання шкідливої сніданку.
Щоб підбадьоритися вранці, набратися сил і енергії, доцільно включити в ранкове меню салат зі свіжих овочів, бобові, рибу, яйця.
Це вже не перше дослідження, яке підкреслило вплив раціону на здоров’я людей. Причини деяких проблем зі здоров’ям слід шукати в режимі харчування і спосіб життя. Помінявши їх в кращу сторону, позитивні тенденції не змусять себе довго чекати.
No Comment