
Червона ікра: користь і шкода
Спеціалісти-гастроентерологи розповіли про корисні властивості продукту і про те, чому їм все ж не варто зловживати.
В першу чергу, підкреслили експерти, червона ікра містить цілий комплекс жиророзчинних вітамінів: А, D, Е і К. Також вона багата мікроелементами – йодом, кальцієм, калієм і фосфором. Тому помірне кількість червоної ікри допоможе наситити організм важливими для здоров’я речовинами.
При цьому ікрою важливо не зловживати, так як вона містить багато солі. У 140 г делікатесу знаходиться її добова норма. А сіль у великих кількостях, як відомо, здатна зашкодити здоров’ю. Серед можливих неприємних наслідків зниження імунітету, гіпертонія, прискорення процесів старіння організму і навіть інсульт.
Більш того, самі вітаміни можуть зашкодити, якщо вживати їх у надто великих кількостях. Висока концентрація корисних елементів в червоній ікрі може стати причиною гіпервітамінозу.
Експерти з харчування радять пам’ятати про це і за святковим столом є все в міру. Поділіться з нами, що буде твоїм головним блюдом у новорічну ніч?
No Comment