Червоне м’ясо підвищує ризик розвитку раку на 20%

Червоне м’ясо підвищує ризик розвитку раку на 20%

Останнім часом продукти харчування все частіше потрапляють в поле зору вчених. Така тенденція неудивительная, так як дослідження довели, що раціон суттєво впливає за самопочуття і здоров’я людей.

Представники науки з Великобританії зробили висновок, що щоденне вживання червоного м’яса на 20% збільшує ймовірність появи раку кишечника. Висновки були зроблені на основі проведеного дослідження з участю 500 тис. людей зрілого віку.

Навіть якщо вживати шинку та аналогічні типи м’яса в помірній кількості, ризик все одно залишається високим.

Щоб знизити ймовірність утворення злоякісних пухлин, потрібно скоротити вживання продукту до 2-х разів на тиждень. При этомриск знизиться, але не мінімізується.

Дослідження тривало шість років. За цей період з 500 тис. добровольців 2 609 людей захворіли на рак кишечника.

Ще одне дослідження показало, що люди, які з’їдають близько 76 г м’яса в день, на 20% ризикують зіткнутися з раком порівняно з тими, хто вживає 21 г продукту щодня.

Окремо вчені виявили тенденцію щодо непереробленого м’яса. У людей на 15% зростав ризик онкології, якщо вони з’їдали 54 г продукту в день.

Також вчені виявили, що якщо в раціоні постійно є злаки, цільнозерновий хліб, то ймовірність появи онкології в кишечнику знижується на 14%.

Проведене дослідження показало, що певні продукти харчування можуть вплинути на організм. У деяких випадках для поліпшення здоров’я або зниження ризику розвитку захворювань потрібно в першу чергу відкоригувати раціон.

А як часто ти їси яловичину?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code