
Червоне м’ясо в раціоні підвищує ризик ранньої смерті
Дослідники з Гарвардської школи медицини в США звинувачують надмірне споживання червоного м’яса в одному з десяти випадків передчасної смерті.
Вони підрахували, що вживання навіть невеликої кількості обробленого м’яса: бекону, сосисок або ковбаси – підвищує ймовірність ранньої смерті на 20 відсотків. З ними згодні вчені з Каролінського університету в Швеції, які з’ясували, що навіть одна сосиска в день завдає шкоди здоров’ю.
У свою чергу надлишкове споживання червоного м’яса підвищує ризик ранньої смерті на 12 відсотків. Згідно з результатами дослідження, його слід скоротити до 42 грамів в день. Це еквівалентно одному великому стейку в тиждень.
На думку вчених, така зміна раціону може запобігти одну з десяти передчасних смертей у чоловіків і одну з 13 – у жінок. Віддайте перевагу домашньої птиці та риби.
No Comment