Червоне м’ясо в раціоні підвищує ризик ранньої смерті

Червоне м’ясо в раціоні підвищує ризик ранньої смерті

Дослідники з Гарвардської школи медицини в США звинувачують надмірне споживання червоного м’яса в одному з десяти випадків передчасної смерті.

Вони підрахували, що вживання навіть невеликої кількості обробленого м’яса: бекону, сосисок або ковбаси – підвищує ймовірність ранньої смерті на 20 відсотків. З ними згодні вчені з Каролінського університету в Швеції, які з’ясували, що навіть одна сосиска в день завдає шкоди здоров’ю.

У свою чергу надлишкове споживання червоного м’яса підвищує ризик ранньої смерті на 12 відсотків. Згідно з результатами дослідження, його слід скоротити до 42 грамів в день. Це еквівалентно одному великому стейку в тиждень.

На думку вчених, така зміна раціону може запобігти одну з десяти передчасних смертей у чоловіків і одну з 13 – у жінок. Віддайте перевагу домашньої птиці та риби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code