Чим небезпечні алюмінієвий посуд та фольга

Чим небезпечні алюмінієвий посуд та фольга

Виявляється, при нагріванні частинки алюмінію здатні просочуватися в їжу. Так в будь-якому блюді, запеченому у фользі, може міститися до 2 мг цього металу. Приправи і лимонний сік, додані при готуванні, посилюють ефект.

Потрапивши з їжею в організм, частинки накопичуються. І з часом це може вилитися в серйозні проблеми зі здоров’ям. Алюміній негативно впливає на всі внутрішні органи, включаючи печінку та мозок.

Отруєння цією речовиною проявляється анемією, м’язовою слабкістю і судомами, болем у кістках. Нормальна робота нервової та дихальної систем збивається. А у дітей з-за цього навіть можуть порушуватися зростання і загальний розвиток.

Експерти відзначають, що цей елемент дуже поширений в біосфері. Він зустрічається не тільки в металевих виробах, але і в продуктах харчування, антиперспіранти та медикаментах.

Вони радять уникати його на кухні: запікати страви у спеціальному папері, не зберігати продукти в алюмінієвих ємностях, особливо рідкі і кислі. А столові прилади, якщо немає можливості замінити, обов’язково кип’ятити.

А ти знав про таких підступних властивості звичайної посуду?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code