
Чим небезпечні алюмінієвий посуд та фольга
Виявляється, при нагріванні частинки алюмінію здатні просочуватися в їжу. Так в будь-якому блюді, запеченому у фользі, може міститися до 2 мг цього металу. Приправи і лимонний сік, додані при готуванні, посилюють ефект.
Потрапивши з їжею в організм, частинки накопичуються. І з часом це може вилитися в серйозні проблеми зі здоров’ям. Алюміній негативно впливає на всі внутрішні органи, включаючи печінку та мозок.
Отруєння цією речовиною проявляється анемією, м’язовою слабкістю і судомами, болем у кістках. Нормальна робота нервової та дихальної систем збивається. А у дітей з-за цього навіть можуть порушуватися зростання і загальний розвиток.
Експерти відзначають, що цей елемент дуже поширений в біосфері. Він зустрічається не тільки в металевих виробах, але і в продуктах харчування, антиперспіранти та медикаментах.
Вони радять уникати його на кухні: запікати страви у спеціальному папері, не зберігати продукти в алюмінієвих ємностях, особливо рідкі і кислі. А столові прилади, якщо немає можливості замінити, обов’язково кип’ятити.
А ти знав про таких підступних властивості звичайної посуду?
No Comment