
Чому нас так тягне до солодкого?
Виявилося, що нестриманість смакових уподобань відбувається не через брак самовладання. Вчені Північно-західного університету Feinberg (США) встановили, яким чином працюють симптоми голоду в людському мозку і як вони залежать від дії нейронів.
Вчені провели сканування головного мозку у добровольців 2 рази. Перший раз після обмеженого доступу до пампушків, а другий – після восьмигодинного голодування. Обидва рази учасникам після експерименту показували фотографії кондитерських виробів. Коли люди бачили ці картинки після того, як наїдалися солодким, їх мозок не виявляв великого інтересу до фотографій. Але після голодування області мозку швидко активувалися при спостереженні солодощів.
На думку неврологів, в цьому процесі просторова мережа уваги мозку переміщує почуття голоду до об’єкту бажання – в даному випадку до зображень десертів.
Учені вважають, що якби ця область мозку відсутня, чоловік не мав контролю над своїм апетитом і їв би навіть тоді, коли не відчував голоду. В мозку існує дуже складна система, яка допомагає спрямовувати увагу до що відповідає нашим потребам предметів у навколишньому середовищі, наприклад, до їжі, коли ми хочемо їсти, додають дослідники.
No Comment