
Чому рибу найкраще вживати один раз в тиждень?
Користь риби для людського організму доведена давно. Вона ефективно зміцнює здоров’я. Однак від вживання великої кількості рибних страв оздоровчий ефект не посилюється. Цей висновок зробили американські дослідники в процесі вивчення щоденного меню добровольців. Крім раціону велося спостереження за їх здоров’ям.
Піддослідними стали чоловіки (40 000 чоловік). В результаті експерименту з’ясувалося, що для максимальної користі від рибних страв, достатньо один раз в тиждень їсти рибу пожирніше, яка була спіймана в прохолодних водоймах. Найбільш корисними видами риб для їжі вважаються: сімейство лососевих, анчоус, оселедець. Але, на жаль, з-за високої вартості вони не завжди доступні споживачам.
Потрібно відзначити, що результат експерименту показав, що самопочуття і здоров’я у тих, хто вживав жирну рибу щодня і у тих, хто їв її раз на тиждень, були на однаковому рівні.
Вчені рекомендують чоловікам для поліпшення здоров’я, підтримання в нормальному стані серцево-судинної системи і всього організму один раз в тиждень включати в раціон морську рибу. Вона насичена омега-3. Саме ця жирна кислота ефективно зміцнює судини.
No Comment