Чому жирна їжа призводить до раку?

Чому жирна їжа призводить до раку?

Вчені виявили додаткові докази того, що жирна їжа підвищує ризик розвитку раку товстого кишечника.

Експертів завжди цікавило, чому такі фактори, як харчування і ожиріння, збільшують ризик розвитку раку товстої кишки. Щоб знайти відповідь на це питання, учені з університету Темпля, США, розглядали здорові тканини кишечника, взяті у пацієнтів, що страждають від раку, і виявили в них генетичні зміни, що впливають на кількість вироблюваної в організмі глюкози. На їхню думку, у любителів жирних продуктів відбуваються генетичні мутації, що впливають на роботу гормону інсуліну, що небезпечно для здоров’я кишечника.

«Жирні продукти змінюють процеси метиляции в генах людини, і це призводить до надлишку інсуліну в організмі. У людей з раком товстої кишки метаболічні процеси і робота інсуліну значно відрізняються від цих же процесів у здорових людей. Ракові клітини обожнюють інсулін і використовують його для харчування», – розповіли дослідники.

Більшість випадків раку кишечника діагностують у людей старше 50 років, проте генетичні зміни можуть початися і раніше. Якщо ці зміни можна буде вчасно виявляти, діагностика захворювання стане більш точною і своєчасною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code