
Чому жирна їжа призводить до раку?
Вчені виявили додаткові докази того, що жирна їжа підвищує ризик розвитку раку товстого кишечника.
Експертів завжди цікавило, чому такі фактори, як харчування і ожиріння, збільшують ризик розвитку раку товстої кишки. Щоб знайти відповідь на це питання, учені з університету Темпля, США, розглядали здорові тканини кишечника, взяті у пацієнтів, що страждають від раку, і виявили в них генетичні зміни, що впливають на кількість вироблюваної в організмі глюкози. На їхню думку, у любителів жирних продуктів відбуваються генетичні мутації, що впливають на роботу гормону інсуліну, що небезпечно для здоров’я кишечника.
«Жирні продукти змінюють процеси метиляции в генах людини, і це призводить до надлишку інсуліну в організмі. У людей з раком товстої кишки метаболічні процеси і робота інсуліну значно відрізняються від цих же процесів у здорових людей. Ракові клітини обожнюють інсулін і використовують його для харчування», – розповіли дослідники.
Більшість випадків раку кишечника діагностують у людей старше 50 років, проте генетичні зміни можуть початися і раніше. Якщо ці зміни можна буде вчасно виявляти, діагностика захворювання стане більш точною і своєчасною.
No Comment