
Цукрозамінники провокують утворення пухлин
Будьте уважні до продуктів, якими ви вирішили замінити вживання в повсякденному житті цукру. Вчені з інституту Рамаццини в Болоньї прийшли до висновку, що замінники цукру можуть викликати розвиток раку різних органів.
Проведення серії експериментів на гризунах допомогло вчені визначити, що вживання штучних підсолоджувачів призводить до ракових пухлин, у той час як з кожним роком неухильно зростає кількість продуктів з цукрозамінниками.
Автор дослідження доктор Морандо Соффритти утвреждает, що від сукралозы ризик розвитку раку зростає в два рази, особливо вона сильно вдаряє по матці, яєчниках і сечового міхура.
У сукларозе міститься не просто сахароза, але і молекули хлору, у всіх вживали в якості експерименту цей продукт мишей була виявлена лейкемія. Після тестів на схожих підсолоджувачах результат виявився аналогічним, крім того замінники викликають збільшення печінки.
Підсолоджувальних речовин ацесульфам калію з безалкогольних напоїв, жевачек і десертів також володіє подібним ефектом.
Якщо ви бажаєте виключити цукор з свого організму, то краще зверніться до сухофруктам або меду, його природним замінників.
No Comment