
Дієтологи назвали найкорисніші продукти, які необхідно вживати взимку
Експерти в дієтології склали список продуктів, які корисно вживати в зимовий період.
Взимку раціон повинен бути спрямований на підтримку захисних сил імунітету під час зростання сезонних захворювань.
До списку зимових продуктів увійшла квашена капуста, запечена або смажена риба (краще всього жирних сортів), гарбуз, цитрусові фрукти, а також інжир. Вони підтримують імунітет і допоможуть йому відобразити віруси та інфекції.
Жирна риба містить корисні кислоти Омега-3, які зміцнюють організм. Серед усіх сортів риби краще всього віддати перевагу копченої скумбрії і оселедця.
Гарбуз містить каротин, залізо і значний список вітамінів – А, В, С, Е, Р, а також Т. Все це в сукупності посилює опір організму захворюванням.
Квашена капуста також принесе користь здоров’ю – вона наповнить організм вітамінами і С. Р
Найкорисніші фрукти – лимони, інжир, грейпфрути, мандарини і апельсини. Крім допомоги імунітету вони надають ще й антисептичну дію.
Щоб бажаний ефект був досягнутий, перераховані продукти потрібно вживати щодня протягом зими.
No Comment