До чого приводить “швидка” їжа?

До чого приводить “швидка” їжа?

Занадто швидке поглинання їжі може призводити до переїдання, так як поспішне заковтування їжі призводить до обмеження викиду гормонів, які відповідають за відчуття насичення. В результаті людина переїдає і поправляється.

У рамках дослідження, що вивчає вплив швидкості поглинання їжі на відчуття насичення, волонтерів попросили з’їсти 300 мілілітрів морозива з різною швидкістю. До і після прийому їжі у них виміряли рівень глюкози в крові, інсуліну, ліпідів і гормонів, що виділяються в кишечнику. З’ясувалося, що в учасників, яким знадобилося пів години, щоб з’їсти морозиво, концентрація гормонів кишечника, пептидів YY і глюкагоноподобных пептидів була вище. Крім того, вони відчували себе більш ситими порівняно з тими піддослідними, хто з’їв морозиво швидше.

Попередні дослідження показали, що вивільнення гормонів цього типу після їжі дає мозку сигнал про насичення, однак у результаті цього дослідження вчені вперше побачили, як різна швидкість поглинання їжі впливає на викид гормонів. «Багато з нас, звичайно, чули, що, якщо є швидко, можна переїсти і, в кінцевому підсумку, розтовстіти. Багато минулі дослідження підтверджували цю істину, – розповідає провідний автор дослідження, доктор Олександр Коккинос (Alexander Kokkinos) з Центрально госпіталю Афін, Греція. – Результати нашого дослідження пропонують можливе пояснення зв’язку між швидкістю поглинання їжі і переїданням, так як демонструє, що швидкість, з якою ми їмо, впливає на вироблення гормонів в кишечнику, які дають мозку сигнал про те, що пора припиняти є».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code