Дослідники: ковбасні вироби можуть провокувати розвиток онкології

Дослідники: ковбасні вироби можуть провокувати розвиток онкології

Ковбаси присутні в щоденному раціоні багатьох людей. Однак дослідники зробили висновок, що їх регулярне вживання може викликати появу злоякісних новоутворень.

Вчені стверджують, що така шкода для здоров’я обумовлений вмістом у ковбасах нітриту натрію (Е250) та інших харчових добавок «Е».

Нітрит натрію має антибактеріальний ефект і захищає ковбасні продукти від появи ботулізму. Про наявність Е250 можна судити по рожевому відтінку. Якщо його немає, виріб буде сіруватого кольору.

Результати дослідження показали, що нітрит натрію викликає онкологічні хвороби, так як під час його засвоєння утворюються нітрозаміни, які викликають злоякісні пухлини.

У той же час експерти стверджують, що помірне вживання ковбасних виробів навряд чи стане причиною раку. По-перше, нітрит в них міститься в невеликій кількості. По-друге, організм здатний чинити опір злоякісним клітинам, так як в потрібний момент активує хелпери – біохімічні компоненти, здатні виводити з організму погані клітини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code