Дослідники пояснили, яким шляхом кишкова паличка може потрапити на кухню

Дослідники пояснили, яким шляхом кишкова паличка може потрапити на кухню

Представники науки з США вважають, що кухонне рушник стає сприятливим місцем для розмноження інфекцій, якщо його неякісно або нечасто прати.

Експерти здійснили дослідження, щоб дізнатися більше інформації про патогенних мікроорганізмів, що мешкають на кухонних рушниках для рук і поверхонь.

Для цього представники науки провели детальний аналіз 82 рушників, взятих в різних людей з різних великих міст. Під час експерименту виявилося, що понад 80% рушників містить грамнегативні колиморфные бактерії, а близько 25% рушників має кишкову паличку. У ці 25% увійшли текстильні вироби, які стиралися погано або рідко.

Під колиморфными бактеріями маються на увазі патогени групи кишкової палички, зокрема чумна паличка, а також сальмонела.

Організатори дослідження стверджують, що багато людей не миють руки якісно, а коли витирають їх, то залишають в рушник патогенні мікроорганізми. Якщо через пару днів таким рушником витерти обличчя, то можна занести в організм більше бактерій, ніж при дотику голими руками до унітазу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code