
Дослідники з’ясували, як зменшити ризик появи хвороб серця і судин
На думку експертів з США, навіть 2 жмені горіхів, якщо їх вживати щотижня, зменшать ризик появи хвороб серця і судин.
Такі дані були отримані після проведеного масштабного експерименту за участю 200 000 чоловік. Результат показав, що горіхи, незалежно від їх сорту, знижують ймовірність появи серцево-судинних захворювань, в тому числі вони зменшують ризик летального результату.
Добровольці, які включили в раціон один або кілька разів у тиждень горіхи (фундук, мигдаль, фісташки, волоські горіхи, кешью), на 15 – 23% сталі менше схильні до серцево-судинних хвороб. Крім того, був встановлений такий же ефект від земляного горіха – арахісу.
Користь горіхів полягає в тому, що вони містять корисні мінерали, білки, вітаміни і чимала кількість антиоксидантів.
Крім хвороб серця і судин горіхи допомагають запобігти старече слабоумство, діабет, захворювання дихальних шляхів, а також знизити ризик появи онкологічних захворювань.
Тому експерти рекомендують зробити постійною складовою раціону різні сорти горіхів.
No Comment