
Доведена користь картоплі в якості гарніру
Фахівці, що представляють університет Пенсільванії (США) встановили, що картопля може бути дуже навіть корисний, пише La Vanguardia. Це підтвердив експеримент на добровольцях.
Ті були поділені на дві групи. Учасники однієї протягом місяця їли на гарнір страви з очищених зерен, наприклад, рис. Друга група в якості гарніру повинна була використовувати тільки запечений або приготована на пару, картопля.
Потім вчені обстежили добровольців, виміряли показники глюкози в крові, сироваткового інсуліну, холестерину і артеріального тиску. І, як не дивно, саме ті учасники, що їли картоплю, мали більш здорові показники. Тому їсти картоплю дійсно не так шкідливо, як вважалося.
Однак експерти відразу роблять застереження: важливо стан здоров’я людини, відсутність протипоказань. Ну і спосіб приготування, картопля фрі точно не буде корисним гарніром.
А ти часто їж його або інші страви з цього продукту?
No Comment