
Доведена шкода сирих овочів для організму
Довгий час вважалося, що для здоров’я сирі овочі набагато корисніше, ніж оброблені. Але ряд досліджень фахівців з США підтвердив: необроблені плоди негативно позначаються на мікрофлорі кишечника.
Дослідники аналізували стан ШКТ спочатку гризунів, потім і людей, що протягом певного часу вживали овочі виключно в сирому вигляді. В результаті було виявлено, що таке харчування погано відбилося на кишкової мікрофлори досліджуваних. Однак не настільки, щоб говорити про отруєння, відзначають вчені.
Тобто, сирі овочі, звичайно, не завдадуть серйозної шкоди, але і користі від них чекати не доводиться. А ось термічно оброблені – відварені або приготовані на пару – дійсно корисніше, робити упор в раціоні варто саме на них.
А в якому вигляді зазвичай їж овочі ти?
No Comment