
Доведено: гостра їжа сприяє довголіттю
Досвідчені вчені з Китаю провели дослідження, в ході якого з’ясували, що гостра перчене їжа знижує ймовірність передчасної смерті практично на 15%.
В експерименті брали участь 500 тис. різних добровольців, яким виповнилося 30 років і старше. Учасники надали вченим свою персональну інформацію (професія, дохід, освіта, переваги в їжі, шкідливі звички). Організатори експерименту з’ясовували, як на різні групи людей (розділених за віком) впливає гострий перець.
Виявилося, що в даний час добровольці відчувають себе бадьоро і добре. А сама «молода» група учасників зміцнила свій імунітет.
Результат дослідження показав, що вживання гострих сортів перцю навіть один-два рази на тиждень, знизить ризик передчасної смерті на 10%. А ось якщо систематично вживати гострі страви, то ризик ранньої смерті знизиться майже на 14%.
Мудрі китайські вчені вважають, що весь секрет полягає в особливому компоненті перцю – капсаицине. В більшій кількості його містять свіжі перці. Тому вони набагато корисніше мелених і сушених. Це також було доведено під час проведення дослідження.
No Comment