Експерти: кави знижує ймовірність розвитку недоумства

Експерти: кави знижує ймовірність розвитку недоумства

У науковому середовищі кава – суперечливий напій. Одні вчені стверджують про його користь, а інші – про шкідливий вплив.

Нещодавно було проведено ще одне дослідження, яке довело користь кави для захисту від двох небезпечних захворювань, погіршують інтелектуальні здібності.

Представники науки з Канади вважають, що кава знижує ризик розвитку старечого слабоумства (деменції).

Під час обжарювання зерен утворюються особливі компоненти, які знижують ризик появи таких небезпечних хвороб як Паркінсона й Альцгеймера.

Для отримання інформації експерти вивчили кави різного ступеня обжарювання: легкої і сильною з кофеїном, а також без нього.

З’ясувалося, що кава сильній (або ж темної) обжарювання як з кофеїном, так і без нього сприяв зниженню ризику погіршення інтелектуальних здібностей.

Таким способом було встановлено, що сприятливий вплив не кофеїн, а інші компоненти, які утворюються в процесі обжарювання зерен. Такими цілющими компонентами виявилися антиоксиданти фенилинданы. Вони не дають утворюватися бляшкам, що сприяє розвитку деменції.

Нагадаємо, раніше експерти з’ясували, що гарячий кави корисніше, ніж холодний напій.

Це вже не перше дослідження, що доводить позитивний вплив кави на організм.

Головне не забувати, що пити його потрібно в помірній кількості, і тоді він буде корисним для здоров’я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code