
Експерти: клітковина допомагає в боротьбі з раком
Дослідники з Британії виявили в тілі людини компонент, здатний регулювати рівень активності ДНК і пригнічувати поява злоякісних утворень в товстій кишці.
Виявлена речовина продукується ферментирующими типами бактерій, які мешкають в системі травлення і в головному мозку.
При вивченні компонента було встановлено, що він відноситься до короткоцепочным жирним кислотам, що формується в товстому кишечнику в результаті ферментації волокон їжі.
Компонент здатний ацетелировать ДНК, після чого гени модифікуються, а організм саморегулюється.
Щоб стимулювати вироблення компонента, здатного пригнічувати поява злоякісних утворень, необхідно регулярно вживати продукти, багаті клітковиною: фрукти, овочі, а також каші.
Статистика захворюваності на онкологію невтішна – кожен рік тільки від раку товстої кишки гине близько 800 тис. чоловік. Експерти вважають, що їх дослідження допоможе зменшити кількість смертей від небезпечної хвороби.
No Comment