
Експерти назвали продукти, які запобігають рак
Медики зі Сполучених Штатів, що представляють Університет Вандербільта, проаналізували велику кількість даних і встановили, що вірогідність виникнення пухлини в легенях знижується, якщо людина їсть певну їжу.
Зокрема мова йде про йогуртах і продуктах з високим вмістом клітковини. Фахівці деякий час вивчали стан здоров’я 1,4 млн. добровольців обох статей різних національностей, в тому числі для курців.
Їх розділили на 5 груп, за принципом того, скільки клітковини і йогурту вони вживали. У тих, хто вживав найбільше такої їжі, ризик появи раку знизився на 33% в порівнянні з тими, хто її взагалі не їв. Причому подібний ефект спостерігався навіть у активних курців, і у колишніх теж.
Вчені пов’язують це з тим, що харчові волокна і інші пребіотики, хоч організм не засвоює, підвищують корисну кишкову мікрофлору – тим самим позитивно впливають на здоров’я.
Поділися, наскільки часто ти вживаєш продукти з пребіотиками?
No Comment