Експерти: парне молоко може бути небезпечно для здоров’я

Експерти: парне молоко може бути небезпечно для здоров’я

Експерти з американського центру з контролю захворювань з’ясували, що парне молоко збільшує ймовірність появи та розвитку патогенних мікроорганізмів, стійких до антибіотиків.

У полі зору вчених потрапила бактерія Campylobacter. Вона вражає систему травлення, викликає розлад шлунка, лихоманку, нудоту і блювоту.

У штаті Колорадо (США) в 2016 році в лікарні потрапив 12 людей, у яких була виявлена бактерія Campylobacter. Якщо порівнювати з 1993 роком, то кількість хворих осіб у 4 рази збільшилося.

Така тенденція обумовлена тим, що в Колорадо великий попит на парне молоко порівняно з іншими штатами. Хоча уряд заборонив його продаж, воно продовжує час від часу з’являтися в супермаркетах.

Експерти з’ясували, що вживання молока, яке не пройшло пастеризацію, збільшує ймовірність попадання бактерії в організм у 150 разів. Серед усіх типів Campylobacter, особливу небезпеку представляє Campylobacter jejun. З’явився на її тлі кампілобактеріоз важко піддається лікуванню, так як мікроорганізм стійкий до багатьох антибіотиків, зокрема до тетрацикліну, а також ципрофлоксацину.

Експерти рекомендують не пити парне сире молоко, а якщо після його вживання з’явилися підозрілі симптоми або погане самопочуття, відразу ж звертатися за медичною допомогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code