
Експерти розповіли, кому може бути шкідливий часник
У сезон простудних захворювань часто можна почути, що часник стимулює імунну систему, очищає кров і знищує бактерії. Але чи означає це, що його можна вживати кожному?
На думку експертів, часник дійсно покращує імунітет, позитивно впливає на серце і судини. Однак деякі хронічні хвороби він здатний погіршити.
Часник небажано вживати людям із захворюваннями ШКТ: холецистит, різні типи виразок, панкреатит, гастрит, а також камені в жовчному міхурі. Не рекомендується він при хворій печінці і діареї, оскільки можливе загострення запальних процесів. Якщо є проблеми з нирками, овоч здатний негативно вплинути на їх виводить функцію.
Часник впливає на очі. Його компоненти провокують появу дискомфорту. З цих міркувань офтальмологи нерідко забороняють пацієнтам вживати часник. З обережністю овоч потрібно їсти гіпотонікам, так як він знижує тиск.
Якщо немає перерахованих вище проблем, часник вживати можна і потрібно, особливо в сезон вірусних захворювань.
Якщо ти не можеш їсти його в чистому вигляді, спробуй додавати в борщ або, наприклад, в сметанний соус. Позитивний ефект все одно буде досягнутий.
No Comment