Експерти розповіли, як правильно мити руки при приготуванні м’яса

Експерти розповіли, як правильно мити руки при приготуванні м’яса

Американські фахівці з Міністерства сільського господарства прийшли до висновку, що близько 97% населення погано миють руки в момент приготування м’яса. Лікарі вважають, що це може призвести до серйозних наслідків.

Для підтвердження своєї заяви аналітики провели експеримент за участю 380 добровольців. Респондентам було запропоновано приготувати страву з індички і салат зі свіжої зелені. Для того щоб ступінь забруднення була добре помітна, фахівці обробили м’ясо спеціальним безпечними для людини вірусом-бактериофагом МЅ2. Це дало можливість аналітикам визначити той факт, що 97% людей при митті рук порушують правила гігієни.

Результати експерименту показали, що близько 50% добровольців занесли вірус в ємності для зберігання спецій, 11% залишили на віруси побутової техніки (холодильник, плита) і на водопровідному крані. А 5% занесли вірус в приготований салат.

Фахівці заявляють: “Якщо в м’ясі віруси могли загинути при досить сильної прожарювання, то в салаті вони залишаються і потім потрапляють в організм людини”.

За даними центрів з контролю і профілактики захворювань, щорічно майже 130 тис. жителів Америки потрапляють в лікувальні установи зі всілякими харчовими отруєннями.

Небезпека сирого м’яса полягає в тому, що в ньому часто присутні бактерії, шкідливі для організму людини.

Так, бактерії роду Campylobacter можуть мешкати в кишковому тракті тварин і домашньої птиці. Викликані ними інфекції передаються людині через м’ясні продукти заражених тварин.

Також сире м’ясо може бути джерелом таких небезпечних захворювань як сальмонельоз, лістеріоз, стафілококовий токсикоз і багатьох інших.

Зараз, як правило, вся м’ясна продукція при вступі в торгові точки піддається дослідженню на предмет небезпечних вірусів. Однак медики рекомендують не забувати про елементарні правила гігієни і частіше мити руки при контакті з сирим м’ясом. Також необхідно мати окрему дошку для м’ясних продуктів і риби, що не пройшли термічну обробку.

Рекомендації щодо миття рук найпростіші: на вологі руки нанести мило і мити їх не менше 20-30 секунд. Після цього протерти руки сухою паперовою серветкою. Як показав експеримент, близько 80% учасників не дотримувалися цих необхідних рекомендацій – не витримували необхідне для миття рук, а також як слід не протирали руки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code