
Експерти: яйця допомагають при інсульті
Представники науки з Америки з’ясували, що курячі яйця містять компоненти, які впливають на окислення певних речовин у людському тілі. В результаті їх систематичного вживання знижується ризик інсульту.
Дані були отримані після проведення експерименту. В ході вивчення поставленої перед вченими завдання, добровольці повинні були щодня вживати яйця. Підсумок дослідження показав, що на 12% знизився ризик появи небезпечного для життя інсульту.
Було відзначено, що курячі яйця ефективні в боротьбі з небезпечним захворюванням, завдяки вмісту антиоксидантів, які мають вплив на окислення в людському тілі. Такі антиокислювачі також нейтралізують негативний вплив непотрібних організму вільних радикалів.
Однак не варто бігти в магазин за десятком яєць тим людям, у яких є проблеми зі здоров’ям у частині серцево-судинної системи, і зокрема тим, у кого підвищений рівень поганого холестерину. А також діабетикам потрібно бути акуратними, адже вживання 5-7 яєць у тиждень істотно підвищує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи.
No Comment