
Експерти з’ясували, як їжа впливає на людські гени
Представники науки вважають, що поліненасичені жири зменшують вірогідність розвитку хвороб серця і судин, а насичені жири дають зворотний ефект.
Жирні кислоти та вітаміни по-різному діють на людські гени, зокрема на продукування протеїнів, які можуть провокувати хвороби або захищати від них.
Під час проведення експерименту дослідники взяли до уваги рівень холестерину в крові.
Насичені жири підвищують його кількість, а поліненасичені знижують його, коли потрапляють в організм. Крім того, корисні жири пробуджують гени, що сприяють виробленню протеїну, який виконує регулюючі функції.
На думку представників науки, раціон впливає на поведінку генів. Також було відзначено, що у кожного ефект індивідуальний, так як ДНК у людей відрізняються. Тому для кожної людини потрібно розробляти свій раціон.
Проведене дослідження ще раз доводить важливість здорового раціону для людей.
Якщо правильне харчування, знижується ризик появи ряду захворювань і ожиріння. Крім того, поліпшується самопочуття і здоров’я.
No Comment