Фахівці виявили ще одну позитивну властивість гострої їжі

Фахівці виявили ще одну позитивну властивість гострої їжі

Всілякі гострі спеції, в тому числі і пекучий червоний перець, не тільки сприяють спалюванню жиру, але і зменшують тягу до вживання солі. А це позитивно впливає на серцево-судинну систему.

До такого висновку прийшли фахівці з Третього військово-медичного університету Китаю в Чунціні. В результаті тривалих досліджень учені виявили, що капсаїцин, що міститься в пекучому перці, підсилює смак солі. Тим самим зменшує тягу до неї.

Також вчені, спостерігаючи за добровольцями, які деякий час харчувалися винятково гострою їжею, звернули увагу на наступний факт – респонденти протягом експерименту стали набагато менше вживати сіль. І як результат – у них знизився кров’яний тиск та покращився загальний стан.

Чому ж гострі спеції підсилюють смак солі? Вчені пояснюють це тим, що центри гострого і солоного смаку в головному мозку розташовані дуже близько. Вони можуть частково накладатися один на одного. Отже, коли включається центр гострого смаку, то посилюється робота клітин, які відповідають за розпізнавання солі. І смак їжі здається більш солоним, ніж насправді.

Проводячи додаткові дослідження, вчені продовжують працювати над цією проблемою. Доведено, що жителі Європи вживають сіль в два рази більше, ніж жителі Азії. Це пов’язано з тим, що в країнах Азії вживання гострої їжі набагато вище, ніж у країнах Європи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code