Груші і яблука, знижують ризик розвитку інсульту на половину

Груші і яблука, знижують ризик розвитку інсульту на половину

Інсульт зазвичай наздоганяє людей у віці старше 65 років, проте може статися з кожним. Відомо, що фрукти та овочі є одним із засобів профілактики серцево-судинних захворювань. Однак які з них найбільш корисні для захисту від інсульту?

Як вважають вчені з Нідерландів, такі фрукти, як груші та яблука, знижують ризик розвитку інсульту на половину. В ході роботи вони порівнювали корисні властивості фруктів і овочів, поділивши їх на групи, в залежності від кольору: капуста, салати та інші крупнолисті овочі; помаранчеві, жовті, червоні і фіолетові фрукти; яблука, груші та інші білі фрукти.

Спостерігаючи за 20 069 учасниками протягом 10 років, вчені помітили, що ризик інсульту не знижується від вживання жовтих, помаранчевих, червоних і фіолетових фруктів, а от яблука і груші сприяють зниженню ризику на 52%.

Багато людей роблять упор на темні фрукти, зелень і овочі з великими листям, оскільки, як відомо, в них міститься найбільша кількість корисних антиоксидантів, проте, як виявилося, білими фруктами не варто нехтувати. Збільшуючи їх кількість в раціоні харчування на 25 грамів в день, можна знизити ризик інсульту на 9%. Яблуко в середньому важить 120 г, а значить, четвертинка яблука зменшує шанси постраждати від інсульту приблизно на 10%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code