Кавомашини — розсадники смертельно небезпечних бактерій

Кавомашини — розсадники смертельно небезпечних бактерій

Іспанські науковці детально досліджували гущу, яка залишається після приготування кави в кавоварках. Як з’ясувалося в результаті, в ній містяться бактерії, які становлять небезпеку для здоров’я людини.

Експерти з Університету Валенсії провели ретельний аналіз залишків кави з десяти кавоварок Nespresso. В результаті в перебродившей гущі, що залишилася на деталях побутової техніки були виявлені патогенні бактерії, здатні стати причиною багатьох небезпечних хвороб, включаючи розвиток інфекцій сечовивідних шляхів і виникнення проблем з травною системою.

Також фахівці з’ясували, що знайдені мікроорганізми є надзвичайно стійкими до впливу зовнішніх факторів: крім того, що кава за замовчуванням має досить сильними антибактеріальними властивостями, середньостатистична машина під час приготування напою ще і розігрівається до 96°C.

Нагадаємо, раніше науковцям вдалося виявити бактерії з родини бацил і ацинетобактеров, які з’являються в процесі ферментації кавових зерен. Крім того, експерти виявили деякі види бактерій роду ентерококів — саме вони, за словами медиків, таять у собі найбільшу небезпеку для здоров’я людини. Так, вони є збудниками інфекцій сечовивідних шляхів, менінгіту та ряду інших серйозних хвороб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code