Каву і чай знижують ризик інсульту

Каву і чай знижують ризик інсульту

Вчені провели дослідження, результати якого показали, що люди, які регулярно вживають зелений чай і кава знижують ризик інсульту. Це дослідження можна назвати першим масштабним дослідженням, яке вивчило взаємозв’язок між даними напоями та інсультом.
Для вивчення впливу зеленого чаю і кави на людський організм, експерти залучили понад 80 тис. японців. Всі добровольці були здорові, вік їх був від 45 до 75 років. Брали участь як чоловіки, так і жінки, у рівному співвідношенні.
По завершенню дослідження з’ясувалося, що люди, які щодня випивають, як мінімум, одну чашку кави, зменшують ризик інсульту на 20%. Ті, хто випиває щодня дві-три чашки зеленого чаю знижує ризик інсульту на 14%, а випиваючи по 4 чашки – на 20%. У людей, що випивають по кухлю чаю або кави щодня, ризик мозкового крововиливу зменшується на 32%.
Такий вплив кави і чаю пояснюється тим, що ці напої перешкоджають утворенню тромбів в судинах. А зелений чай, в свою чергу, багаті катехінами – це природні антиоксиданти, які захищають організм від впливу шкідливих речовин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code