
Кому протипоказано сироїдіння?
Незважаючи на запевнення дієтологів корисності сирих овочів з-за безлічі вітамінів і низької калорійності, потрібно враховувати стан свого організму, перш ніж активно вживати їх у їжу. Більшість овочів у сирому вигляді не можна їсти при виразці шлунка і дванадцятипалої кишки, а також при гастриті з підвищеною кислотністю. Це стосується сирих кабачків, моркви, капусти, ріпи, перцю, буряків і свіжих огірків. Також сирі овочі можуть нашкодити людям похилого віку.
Незалежно від способу приготування, при хворобах нирок, пов’язаних з порушенням виведення з організму калію, не варто налягати на кабачки. При ішемічній хворобі серця, порушення серцевого ритму, гіпертонії не варто вживати багато солодкого перцю. При діабеті та ожирінні – бути обережним з буряком, картоплею і ріпою.
При сечокам’яній хворобі і подагрі, загостренні хронічних колітів краще відмовитися від шпинату і зеленого салату. Салат також слід виключити при загостренні виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки, а також при діареї.
Гіпотонікам варто пам’ятати про те, що кріп розширює судини і знижує кров’яний тиск.
No Comment