Корисні властивості мигдалю

Корисні властивості мигдалю

Ізраїльська асоціація по боротьбі з раком рекомендує співгромадянам звернути особливу увагу на мигдаль. Як показало недавнє дослідження, проведене вченими з Монреальського університету (Канада), з усіх горіхів саме мигдаль має найбільш корисними для здоров’я властивостями.

Мигдаль містить антиоксиданти, причому найбільш багата ними коричнева шкірка горіхів: в ній вміст антиоксидантів в 10 разів вище, ніж в самих ядерцях мигдалю.

Аналогічними властивостями володіють і волоські горіхи, пеканы, арахіс, чорнослив та інші продукти, які традиційно їдять на Ту-Бишват.

Антиоксиданти, як відомо, зменшують шкідливу дію вільних радикалів, що утворюються в результаті відбуваються в клітинах окислювальних процесів.

Вільні радикали хімічно нестабільні і здатні пошкоджувати ДНК клітин, тим самим підвищуючи ризик злоякісних новоутворень. Антиоксиданти захищають клітини від цього шкоди, пов’язуючи вільні радикали і перетворюючи їх у стабільні хімічні сполуки.

Асоціація боротьби з раком рекомендує їсти горіхи і сухофрукти регулярно, але в помірних кількостях, оскільки вони дуже калорійні. Вживати горіхи бажано сирими і не солоними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code