
Корисні властивості мигдалю
Ізраїльська асоціація по боротьбі з раком рекомендує співгромадянам звернути особливу увагу на мигдаль. Як показало недавнє дослідження, проведене вченими з Монреальського університету (Канада), з усіх горіхів саме мигдаль має найбільш корисними для здоров’я властивостями.
Мигдаль містить антиоксиданти, причому найбільш багата ними коричнева шкірка горіхів: в ній вміст антиоксидантів в 10 разів вище, ніж в самих ядерцях мигдалю.
Аналогічними властивостями володіють і волоські горіхи, пеканы, арахіс, чорнослив та інші продукти, які традиційно їдять на Ту-Бишват.
Антиоксиданти, як відомо, зменшують шкідливу дію вільних радикалів, що утворюються в результаті відбуваються в клітинах окислювальних процесів.
Вільні радикали хімічно нестабільні і здатні пошкоджувати ДНК клітин, тим самим підвищуючи ризик злоякісних новоутворень. Антиоксиданти захищають клітини від цього шкоди, пов’язуючи вільні радикали і перетворюючи їх у стабільні хімічні сполуки.
Асоціація боротьби з раком рекомендує їсти горіхи і сухофрукти регулярно, але в помірних кількостях, оскільки вони дуже калорійні. Вживати горіхи бажано сирими і не солоними.
No Comment