Корисний коріандр

Корисний коріандр

Кінза або коріандр – прекрасна приправа до перших і других страв, а так само салатів. Проте, не всім відомо, що кінза відноситься до лікарських трав. З давніх часів цю травичку використовували в якості загальнозміцнюючого, сечогінний і болезаспокійливого засобу. І в даний час, кіндзу використовують для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту: гастриту, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки.

Ще, відвари з кінзи застосовують при безсонні і гіпертонії, як відхаркувальний засіб при захворюваннях бронхолегеневої системи.

Кінза багата на ефірні масла і вітаміни С В1, В2 і Р, а також каротин. Як приправа, листя і насіння коріандру очищають кишечник про хвороботворних бактерій.

Коріандр в кулінарії використовується як у свіжому, так і в сушеному вигляді, для багатьох страв приправою служать товчені насіння. Кухарі рекомендують додавати в супи кінзу в момент кипіння, в той час як у смажені або ж печені страви її кладуть до початку приготування страви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code