
Корисний коріандр
Кінза або коріандр – прекрасна приправа до перших і других страв, а так само салатів. Проте, не всім відомо, що кінза відноситься до лікарських трав. З давніх часів цю травичку використовували в якості загальнозміцнюючого, сечогінний і болезаспокійливого засобу. І в даний час, кіндзу використовують для лікування захворювань шлунково-кишкового тракту: гастриту, виразки шлунка і дванадцятипалої кишки.
Ще, відвари з кінзи застосовують при безсонні і гіпертонії, як відхаркувальний засіб при захворюваннях бронхолегеневої системи.
Кінза багата на ефірні масла і вітаміни С В1, В2 і Р, а також каротин. Як приправа, листя і насіння коріандру очищають кишечник про хвороботворних бактерій.
Коріандр в кулінарії використовується як у свіжому, так і в сушеному вигляді, для багатьох страв приправою служать товчені насіння. Кухарі рекомендують додавати в супи кінзу в момент кипіння, в той час як у смажені або ж печені страви її кладуть до початку приготування страви.
No Comment