Користь ківі

Користь ківі

Ківі в першу чергу екзотичний плід овальної форми, розміру курячого яйця.

Ківі має шорстку ворсисту шкірку, яку необхідно знімати перед вживанням. М’якоть яскравого зеленого кольору з золотистими променями і рядами маленьких чорних їстівних насіння. Сам фрукт м’який, на смак нагадує суміш полуниці, банана і трохи ананаса.

Багато хто або не хочуть або не бажають включати його в добовий раціон. Адже всього лише одне ківі в день покриває добову норму вітаміну С, і тим самим зміцнює імунну систему, кровоносні судини, і, звичайно ж, сприяє підвищенню опірності організму всіляким інфекція. Крім вітаміну «С» ківі містить вітамін і»Е», заліза, магнію, мінеральних солей калію і клітковину у великій кількості. Усі ці компоненти сприяють виведенню з організму холестерину і покращують травлення.

А ось шкірка ківі дуже багате джерело антиоксидантів.

В свіжому ківі також міститься розчинюючий білок ензим актиндин, який використовується для пом’якшення м’яса, але він може викликати алергію. Не рекомендується використовувати сирої ківі в десертах з молоком і молочними продуктами – він може надати приготовленого страви неприємний гіркий смак.

Ківі можна вживати цілком (з шкіркою), як яблуко, або обчищають від шкірки. Є фахівці – гурмани, які плід розрізають на дві частини і їдять вміст ложечкою. При будь-якому варіанті вживання плід не втратить свої поживні властивості і принесе тільки насолоду від його вживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code