Кухоль молока проти інсульту

Кухоль молока проти інсульту

Як показало дослідження, яке тривало понад 60 років, у дітей, що п’ють молоко кожен день, ризик постраждати від інсульту знижується на 60 %. Більш 1343 сімей із середовища робітничого класу Англії і Шотландії взяли участь у цьому дослідженні, що почався в тридцятих роках минулого століття.

Учені з Австралії і Брістольського університету, велика Британія, стежили за станом здоров’я дітей з 1343 сімей в проміжку з 1948 по 2005 рік. До 2005 року 1,468 учасників експерименту померли. Причиною смерті 378 з них була ішемічна хвороба серця, а 121 спостережуваних померла від інсульту. Дослідники вивчили раціон харчування, що був прийнятий у тридцяті роки, коли дітям було від 4 до 11 років, і прийшли до висновку, що споживання кальцію зменшує ризик інсульту.

Глава дослідження доктор Джолике ван дер Полс (Jolieke van der Pols) з Квислендского університету Медичних досліджень у Брісбені, Австралія, пише в журналі Heart: «Експеримент, що тривав 65 років і проводився серед дітей, народжених у 1920-30 роки. В їх дієті було безліч кальцію, одержуваного головним чином з молока. Примітно те, що у тих, хто отримував менше 400 мг кальцію в день, ризик інсульту був вище, ніж у тих, хто вживав більше позначеної дози». Вчені стверджують, що це – перше дослідження, яке виявляє взаємозв’язок між дитячої дієтою і споживанням кальцію і смертністю внаслідок інсульту в зрілому віці. Всього лише трохи більше склянки молока або 50 грамів сиру чеддер в день вистачає, щоб забезпечити організм 400 міліграмами кальцію.

Сприятливий вплив молочних виробів і кальцію, виявлене цими дослідженнями, показує, яка кількість кальцію слід рекомендувати, вважають вчені. Вони також з’ясували, що діти, які споживали по 400 грамів молочного у день, були вище своїх однолітків. До того ж, більш імовірно, що вони жили в сім’ї, де добре харчувалися, і їх батьки належали до вищого класу суспільства, і менш імовірно, що вони жили в забруднених або задимлених районах. Зв’язку між споживанням молока та ішемічною хворобою серця вченими виявлено не було.

Джоанна Мерфі (Joanne Murphy), співробітник Асоціації інсульту (The Stroke Association), визнала, що робота дійсно цікава, однак для більш точних результатів необхідно провести ще ряд наукових досліджень. У той же час, нагадала вона на закінчення, найбільш здоровою сьогодні вважається дієта з низьким вмістом жирів і солі, багата фруктами і овочами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code