
Лікарі закликають скоротити споживання цукру
В середньому люди вживають 22 чайні ложечки цукру в день – не тільки в «чистому» вигляді, але також з урахуванням кондитерських виробів, напоїв і мучного. Кардіологи рекомендують знизити цю цифру.
Фахівці вирішили дати конкретні цифри і поради щодо того, скільки цукру можна з’їдати. Більшості жінок не слід вживати більше 6 чайних ложок цукру на добу, що еквівалентно 100 калорій підсолоджувачів і сиропам, доданим в їжу в процесі приготування і при подачі на стіл. Для більшості чоловіків «солодкий» межа становить 9 чайних ложок (150 калорій).
Хороша новина в тому, дані правила не поширюються на натуральну сахарозу, яка надходить в організм із фруктами, овочами та молочними продуктами.
Необхідно стежити за своїм харчуванням і знати, в яких продуктах скільки міститься цукру. Наприклад, 8 грамів молочного шоколаду відповідають 4 чайним ложкам цукру, 1 літр йогурту – 6 чайних ложки цукру, а склянка пшениці – 3 чайних ложок. Найбільш небезпечними в цьому відношенні є продуктами газовані напої, соки, солодощі, торти, вафлі та тістечка.
No Comment