М’ясо і ковбаса наближають годину сметрі

М’ясо і ковбаса наближають годину сметрі

Експерти закликають скоротити споживання червоного м’яса та м’ясних продуктів. Як показало нове дослідження, навіть половина рекомендованої порції значно підвищує ризик передчасної смерті від раку і хвороб серця.

Невеликі порції продуктів з переробленого м’яса, таких як бекон, ковбаса і сосиски, збільшують ризик передчасної смерті на 20%, а любов до стейку з червоного м’яса – на 12%. Як підрахували фахівці з Гарварду, США, скорочення споживання м’ясних продуктів до 42 грамів на день (1 великий стейк на тиждень), може запобігти 10% передчасних смертей серед чоловіків та 7,5% серед жінок. На їхню думку, поточні рекомендації по вживанню 70 грамів м’яса на тиждень вимагають перегляду.

«З’являється все більше свідчень того, що навіть у невеликих кількостях червоне м’ясо пов’язано зі збільшенням ризику хронічних захворювань. Таким чином, цей продукт повинен стати не постійним супутником нашої дієти, а лише поодиноких її гостем», – підкреслили дослідники.

В червоному м’ясі міститься велика кількість насичених жирів, а в беконі і ковбасі – солі. Замінивши червоне м’ясо курятиною, рибою і овочами, а також крупами та іншими здоровими продуктами, можна знизити ризик передчасної смерті на 20%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code