Морепродукти зміцнюють здоров’я і продовжують життя

Морепродукти зміцнюють здоров’я і продовжують життя

Кожен з нас не відмовиться поласувати морепродуктів. І найчастіше морепродуктів називають креветок, мідій, устриць, кальмарів. Але насправді морепродукти – це все, що нам дарує океан і море, в тому числі і риба, і різні види водоростей. Фахівці в області дієтології з багатьох країн прийшли до єдиної думки про користь морепродуктів.

Протягом багатьох років вчені Гарвардського університету вели спостереження за станом здоров’я декількох тисяч добровольців. Для проведення експерименту всіх учасників розділили на дві групи. Першій групі було запропоновано регулярне вживання морепродуктів. Друга група обмежувала себе в їх вживанні.
Аналітики оцінювали стан здоров’я учасників протягом усього періоду експерименту. Результати цього спостереження перевершили всі очікування. Ті люди, які регулярно вживали морепродукти, мали дуже хороші показники стану здоров’я. У цій групі різко знизилися випадки серцево-судинних захворювань. Багато учасників відрегулювали свою вагу, відрізнялися спокійним і врівноваженим характером, а також мали хороші результати всіх аналізів: нормалізувався кров’яний тиск, знизився рівень шкідливого холестерину.
Добровольці з іншої групи, які рідко вживали морепродукти, показали набагато гірші результати по всім перерахованим вище показникам.
На думку вчених, таке в цілюща дія в складі продуктів, які нам дарує море. Морепродукти багаті жирними кислотами Омега-3. Їх достатній вміст в організмі людини допомагає впоратися з серцево-судинними захворюваннями, знижується ризик інсультів і інфарктів. Також цілюща дія морепродуктів полягає у великому вмісті білка. Цей білок низькокалорійний, поживний і швидко засвоюється організмом. Дари моря багаті мінеральними речовинами і неорганічними сполуками, які також необхідні для життєдіяльності людини.
На думку дієтологів, ті люди, в раціоні яких мало присутні риба і морепродукти, просто зобов’язані внести ці дари моря в своє меню: скумбрія, тунець, форель, оселедець, сьомга, сардини, креветки, кальмари, мідії, морські водорості. Ці продукти сповна будуть насичувати організм корисними ненасиченими жирними кислотами Омега-3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code