Може пристрасть до дуже гострої їжі привести до смертельного результату?

Може пристрасть до дуже гострої їжі привести до смертельного результату?

Може пристрасть до дуже гострої їжі негативно позначитися на здоров’ї або навіть призвести до смертельного результату? На це питання спробував відповісти один з експертів університету Нью-Мексико.

Гострі чилійські перці можуть стати причиною смерті, однак у більшості людей спрацює захисний механізм, перш ніж доза перцю стане смертельно-небезпечною, і вони просто відключаться.

«Теоретично, людина може об’їстися гострим перцем до смерті. Однак організм спрацює швидше, і не дасть вам загинути», – відзначають експерти. Згідно з підрахунками вчених, для того, щоб померти, людина з вагою 70 кілограмів повинен буде з’їсти 1,4 кілограма самих гірких перців у вигляді порошку одночасно. Якщо ж розтягувати це «задоволення» на рік, перець не зашкодить вашому здоров’ю.

Коли людина з’їдає дуже багато гострої їжі, в організмі активується симпатична нервова система, яка допомагає контролювати діяльність внутрішніх органів, у результаті чого організм спалює більше калорій, ніж якщо б ми їли ту ж їжу, але без перцю. Таким чином, чилійські перці підвищують швидкість метаболічних процесів і тепловий обмін.

Капсаїцин – активний інгредієнт чилійського перцю – викликає запалення слизової оболонки шлунка і кишечника, а у великих дозах може серйозно пошкодити їх. Саме запалення внутрішньої поверхні органів ШКТ привело на лікарняне ліжко учасників змагання любителів гострої їжі, яке проводилося в Единбурзі в одному з азіатських ресторанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code