
Нітрати: чим небезпечні ранні кавуни та дині, розповіли медики
Влітку поласувати динею або кавуном не відмовиться ніхто. Ось тільки часто вирощують баштанні штучно або стимулюють їх зростання, тому кількість небезпечних нітратів у них просто зашкалює.
Тому, як і інші сезонні ягоди і фрукти, дині і кавуни не варто їсти раніше строку (у випадку з баштанними це серпень-вересень), так як велика частина ранніх плодів буде містити нітрати. Ці речовини досить небезпечні для організму.
Симптоми отруєння: воно проявляється болями в животі, головним болем, нудотою, блювотою, частим рідким стільцем, а також підвищеною температурою.
Ознаки отруєння зазвичай виникають через чотири-шість годин після вживання плодів з нітратами. В такому випадку треба відразу ж прийняти спеціальні препарати і стежити за своїм станом, щоб у разі погіршення звернутися до лікаря.
А ти знав, що ранні баштанні так небезпечні?
No Comment