Надмірне употребеление смажене м’ясо може призвести до раку простати

Надмірне употребеление смажене м’ясо може призвести до раку простати

Смажене і запечене м’ясо небезпечно не тільки для здоров’я серця і судин. Воно може стати причиною розвитку агресивного раку передміхурової залози у чоловіків.

Як показало дослідження, проведене в США, чоловіки, які їдять червоне м’ясо два рази в тиждень, в два рази частіше страждають від раку простати, ніж ті, хто не їсть м’яса взагалі. В основному підвищення ризику можна пояснити способом приготування цього продукту. Так, м’ясо, добре просмажене на вогні або запечене в духовці, дійсно збільшує ризик розвитку ракових пухлин передміхурової залози в два рази. Ті чоловіки, які їли ледь приготоване м’ясо, страждали від раку простати лише на 12% частіше.

«Ми ще раз довели, що червоне м’ясо, і, в особливості, смажене і запечене, містить канцерогени, які можуть стати причиною ракових захворювань», – зазначили автори дослідження.

Коли м’ясо засмажують, і на ньому з’являється скоринка, в ньому відбувається реакція, в результаті якої утворюються речовини – гетероциклічні аміни і поліциклічні ароматичні вуглеводні. Дослідження на тваринах показали, що ці речовини викликають розвиток різних видів раку, включаючи рак простати. Крім цього, червоне м’ясо і м’ясні продукти пов’язують з раком кишечника і хворобами серцево-судинної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code