
ВСІ
Науковцями розкрито користь високобілкової дієти
Вчені Німецького Інституту харчування з’ясували, що вживання продуктів з високим вмістом білків знижує вміст жирів у печінці на 48% протягом 5-6 тижнів. При цьому не має значення які білки вживає людина — тваринні або рослинні.
Медики провели експеримент на 37 добровольцях у віці від 49 до 76 років. Респонденти страждали на цукровий діабет, а також жировою хворобою печінки. У першій частині експерименту джерелом білка була рослинна їжа (бобові, крупи, хліб), а у другій частині — тваринного походження (знежирені молочні продукти, риба, м’ясне філе).
В результаті експерименту з’ясувалося, що у всіх учасників відбулися позитивні зміни в ліпідному обміні та печінки. Спостерігалося зниження рівня цукру в крові, а також значно знизився гормональний рівень, так званий фактор росту фібробластів у крові. Високий рівень цього гормону притаманний людям з великою вагою.
Жирова хвороба печінки пов’язана з неправильним способом життя, а також з неправильним харчуванням. Це найбільш поширене захворювання в Європі і США. Фахівці в цій галузі будуть продовжувати свої дослідження і розробляти різні варіанти ефективної білкової дієти.
No Comment