Навіть найдорожчі ресторани не дотримуються санітарних норм

Навіть найдорожчі ресторани не дотримуються санітарних норм

Сучасні заклади громадського харчування роблять наше життя, безсумнівно, значно більш комфортною. Вони економлять наш час, і часто можуть задовольнити запити навіть самого вибагливого гурмана. Але перш, ніж потрапити на стіл, будь-яку страву в такому закладі (будь то дорогий вишуканий ресторан або демократичне кафе) обов’язково народжується на кухні – святая святих будь-якої точки громадського харчування. Американські вчені зняли на відео всі таїнства народження їжі на ресторанній кухні – зняли, і побачене порушило їх професійний інтерес численними порушеннями санітарних і гігієнічних правил.

Дослідники з університету штату Північна Кароліна (North Carolina State University) стверджують, що вони першими серед колег провели настільки ретельне дослідження того, що завжди приховано від відвідувачів ресторанів, кафе і піцерій. Причиною спонукала їх на таке кілька незвичайне дослідження, стала сумна статистика харчових отруєнь у країні – число постраждалих від ресторанних «делікатесів» постійно зростає.

Науковці (за згодою адміністрації ресторанів, але без відома кухарів) встановили за вісім минивидеокамер на восьми великих кухнях ресторанів. Після завершення експерименту дослідники ретельно вивчили отримані записи. На жаль, навіть на кухнях найдорожчих ресторанів регулярно відбувалися порушення, що могли призвести до серйозних харчових отруєнь. Вчені встановили, що в середньому протягом 1-го години доводилося одне таке порушення на одного кухаря.

До подібних порушень санітарного режиму» вчені відносили дія (або бездіяльність) кухарі, що призводило до різкого підвищення ризику захворювання відвідувача, отведавшего місцеву куховарство, сальмонельозом та іншими серйозними харчовими отруєннями. Наприклад, класичним порушенням було таке: кухар, тільки що нарезавший сире м’ясо курчати, тим же ножем розрізав навпіл приготовані до подачі на стіл сендвічі. Також неодноразово фіксувався контакт сирого м’яса з листям салату, вже вимитими для подачі на стіл. А в години пік кухаря практично припиняли регулярно мити руки, як того вимагають правила.

«Кожна з таких помилок цілком могла викликати у відвідувача шлунково-кишкове захворювання. А адже ми встановлювали наші камери на кухнях ресторанів з дуже гарною репутацією», – повідомляє Бен Чепмен (Ben Chapman), співавтор дослідження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code