Не пийте під час їжі

Не пийте під час їжі

Це дуже важливе правило і має суворо дотримуватися. Воно відноситься як на воді, так і до чаю, кави та інших напоїв (до речі, молоко – це харчування, не напій, але теж п’ється окремо). Тварини, наприклад, не п’ють з їжею, і цей інстинкт є хорошим правилом.

Вода йде з шлунка через 10 хвилин після прийому, несучи з собою розведений, і як наслідок, ослаблений шлунковий сік. Це серйозно гальмує травлення.

Вода під час їжі призводить до поганого пережовування їжі. Замість того щоб добре пережовувати і змочувати слиною їжу, запивающий людина, привчається ковтати її зволоженою і полупрожеванной. Це звичку потрібно усувати. Про необхідність ретельно пережовувати їжу говорили Піфагор і Гуфеланд, Кант і Флетчер, Шелтон і Озава. Останній, наприклад, рекомендував здоровій людині жувати їжу 50 разів, хворому – 100 разів, самосовершенствующемуся – 150 разів. Але знову ж таки, не варто вважати кількість “жевков”, а то будете поступово починати походити на розумово неповноцінних. Але це не скасовує правила: жувати довго і ретельно. Адже головне не процес, а результат. Жуйте, не вважаючи, поки їжа не перетвориться в рідку однорідну масу. Переробка в цьому крохмалю і цукрів буде завершуватися, в основному, в порожнині рота. Це знизить навантаження на інші розділи травного тракту. Смакуйте, насолоджуйтеся їжею, пережовуйте малими порціями і не запивайте. Це забезпечить їй найкращу обробку.

Пити воду краще всього за 10-15 хвилин до їди або через 30 хвилин після прийому фруктів, через дві години після крохмальної їжі і через 4 години після білкової.

Холодні напої, що випиваються з їжею переривають дію ензимів, які змушені чекати, поки температура шлунка не підніметься до нормальної, перш ніж почати свою дію. Холодні напої, потрапляючи в шлунок, травмують його. З’являється велика спрага.

Що стосується гарячих напоїв. Вони послаблюють і позбавляють енергії шлунок. Порушується тонус тканин шлунка, послаблюється здатність механічного впливу на їжу.

І висока, і низька температура перешкоджає виділенню травних соків. Оптимальна температура напоїв, повинна відповідати нормальній температурі тіла або, принаймні, не вище 40 градусів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code