Інгредієнти, що містяться в чаї, покращують роботу головного мозку

Інгредієнти, що містяться в чаї, покращують роботу головного мозку

Натуральні інгредієнти, що містяться в чаї, підвищує уважність і покращують роботу головного мозку. До такого висновку прийшли голландські вчені.

Вони вивчили вплив двох ключових компонентів чаю – амінокислоти L-тианина і кофеїну – на розумову діяльність 44 молодих добровольців віком до 40 років. Було відмічено, що дані інгредієнти значно поліпшили точність виконання ряду завдань серед тих учасників, які випили чай через 20-70 хвилин після початку тесту. Крім того, дослідники спостерігали значне підвищення уважності серед цих учасників, порівняно з тими, хто пив плацебо.

Отримані результати свідчать про те, що чай допомагає сконцентрувати увагу і знизити втому у процесі виконання трудомістких когнітивних завдань. Попередні дослідження показали, що додавання молока до чаю не впливає на поглинання організмом флавоноїдів і не блокує їх корисні властивості.

Раніше повідомлялося, що чай знижує ризик серцево-судинних захворювань, раку та хвороби Паркінсона. Інші дослідження доводять, що тривале вживання чаю на регулярній основі сприяє підвищенню щільності кісткової тканини.

Вчені радять випивати по 2-4 чашки чаю в день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Почему металлопластиковые окна такие популярные

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Маніпуляції: 11 найбільш відомих тактик і як їм протистояти

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Корисні властивості бананів і що про них ще потрібно знати

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

Топ-10 найбажаніших жінок у світі

No Comment

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*

code